روش گرفتن عکس پرسنلی
22 آبان 1402گرفتن عکس پرسنلی یکی از نیازهای رایج و کاربردی هر انسان در طول زندگی به حساب می آید. ثبت نام در ادارات، استخدامی ها، ثبت نام کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه و دیگر موارد مشابه همگی نیازمند عکس پرسنلی هستند. بسیاری از افراد بر این باورند که گرفتن عکس پرسنلی تنها از طریق آتلیه امکان پذیر است. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش چشمگیر قدرت گوشی های هوشمند، دیگر نیازی به آتلیه رفتن نیست. درحال حاضر، بسیاری از افراد تنها به وسیله یک گوشی هوشمند به سادگی و بدون هزینه در منزل عکس پرسنلی می گیرند. اگر شما هم از آتلیه و عکاسی 4*3 کلافه شده اید، پیشنهاد می کنیم آموزش گرفتن عکس پرسنلی در منزل را از دست ندهید. امروز در سامانه سفارش آنلاین چاپ و طراحی "چاپخانا" قصد داریم به نکات عکس پرسنلی و انجام آن در منزل بدون صرف هزینه بپردازیم؛ در ادامه با ما همراه باشید.
نکات مهم در گرفتن عکس پرسنلی
همانطور که بالاتر اشاره کردیم، اهمیت و نیاز به عکس پرسنلی برای هرشخص ایرانی یکی از ضروری ترین اقدامات اولیه محسوب می شود. تصویر پرسنلی با ابعاد 4*3 نشان دهنده هویت شما و نوعی ابزار راستی آزمایی است. در نتیجه، هنگام ثبت نام در تمام ارگان های دولتی و خصوصی ارائه عکس پرسنلی یکی از شرایط اولیه ثبت می باشد. در ادامه نکات مهم و پیش نیازهای عکس پرسنلی با موبایل را شرح می دهیم.
- انتخاب محیط مناسب (نور کافی و پس زمینه سفید)
- استفاده از گوشی هوشمند (از بهترین گوشی اعضای خانواده استفاده کنید)
- استفاده از ژست مناسب
- انتخاب لباس رسمی مناسب
- ویرایش و ادیت عکس
انتخاب محیط مناسب
انتخاب محیط مناسب، یکی از پیش نیازهای اولیه آموزش گرفتن عکس پرسنلی محسوب می شود. محیط و فضای پس زمینه تاثیر بسزایی برروی کیفیت و شفافیت نهایی عکس دارند. جهت انتخاب محیط ایده آل، ابتدا باید قسمتی از منزل که نورگیر مناسبی دارد انتخاب شود. توجه داشته باشید که نور باید از قسمت جلویی بدن به صورت بتابد، در نتیجه پشت به نور نایستید. در قدم دوم باید پس زمینه مناسب انتخاب کنید. پیشنهاد می شود از پرده سبز و یا پارچه های ساده تک رنگ برای تصویر پس زمینه عکس استفاده کنید. به این صورت که پرده رنگی را با استفاده از پونز و یا به کمک اعضای خانواده بدون چین و چروک برروی دیوار قرار دهید.
تنظیم دوربین؛ مهم ترین نکته در گرفتن عکس پرسنلی
یکی از نکات اساسی و مهم در عکس پرسنلی، تنظیم صحیح و مناسب دوربین است. امروزه، اغلب گوشی های هوشمند به واسطه تکنولوژی دارای دوربین های قدرتمندی هستند. در حقیقت، به همین علت است که می توانیم به راحتی در منزل عکس پرسنلی بگیریم. جهت تنظیم دوربین ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر این تنظیمات دوربین در گوشی هوشمند شما وجود نداشت، بدون تغییرات اضافی آن را در حالت پیش فرض استفاده کنید.
- کاهش حساسیت سنسور: یکی از نکات مهم در تصاویر پرسنلی، وضوح بالا و عدم وجود نویز است. با کاهش iso به کمترین حالت ممکن، دوربین شما در بهترین حالت عکسبرداری قرار می گیرد.
- سرعت شاتر بالا: اگر گوشی شما از قابلیت تنظیم شاتر به صورت پیش فرض پشتیبانی می کند، آن را روی حداکثر قرار دهید. در غیر این صورت می توانید از برنامه های تنظیم دوربین استفاده کنید. اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد می کنیم بدون اعمال تغییرات در شاتر به عکسبرداری بپردازید.
- استفاده از سه پایه: اگر سه پایه عکاسی دارید، تصویر نهایی با وضوح و کیفیت بیشتری خواهید داشت. در غیر این صورت به کمک یکی از اعضای خانواده عکس بگیرید.
ژست مناسب
گرفتن عکس پرسنلی، ژست خاصی ندارد. تنها کافی است شانه ها و صورت به شکل کامل در کادر قرار بگیرند. جهت عکسبرداری اصولی، بهتر است با فاصله مشخصی از دیوار (50 سانتی متر) و به صورت ایستاده قرار بگیرید. شانه ها صاف، سر روبه جلو و سینه ها در حالت عادی باشند. سپس به کمک یکی از اعضای خانواده در این حالت عکس بگیرید. توجه داشته باشید که صورت و شانه های شما باید دقیقا در مرکز کادر باشند. بهتر است 10 الی 15 درصد اطراف تصویر را پس زمینه تشکیل دهد.
انتخاب پوشش مناسب
انتخاب لباس مناسب در عکس پرسنلی بسیار موثر است. از آنجایی که عکس پرسنلی جهت ثبت نام و استخدام های رسمی مورد نیاز می باشد، پیشنهاد می شود از پیراهن استفاده کنید. در بانوان نیز استفاده از مقنعه بهترین گزینه می باشد. توجه داشته باشید که انتخاب مقنعه و پیراهن سفید و یا رنگ های فانتزی به هیچ وجه توصیه نمی شوند. استفاده از رنگ های ملایم و تیره بهترین گزینه های پوشش محسوب می شوند. در آقایان مرتب بودن یقه، موی سر و در بانوان حفظ پوشش موی سر و گردن مهم ترین نکات عکس پرسنلی به حساب می آیند.اگر به دنبال دانستن نکات بیشتری راجع به گرفتن عکس هستید میتوانید به مقاله بهترین سبک عکاسی عروسی مراجعه کنید.
ویرایش عکس؛ موثرترین قدم در آموزش گرفتن عکس پرسنلی
پس از عکسبرداری دلخواه، ویرایش آن مهم ترین بخش است. با نرم افزار مناسب و قدرتمندی مانند فتوشاپ تصویر را ویرایش کنید تا همه نواقص و کم و کاستی هایی که نتوانستید هنگام تصویربرداری رعایت کنید، جبران شود. برای ویرایش تصویر در فتوشاپ می توانید روشنایی و رنگ تصویر را تا حد مطلوبی بهبود ببخشید و چهره را در حد مجاز روتوش کنید. اگر تصویر به برش نیاز داشت، به خاطر بسپارید که باید به نسبت 3 در 4 خروجی بگیرید. چهره شما به عنوان بخش اصلی باید درست در مرکز عکس قرار بگیرد و تمام قسمت های آن از بالای موها تا بخشی از شانه ها در تصویر موجود باشد. توجه داشته باشید که اگر بک گراند شما صاف و مطابق با رنگ های اعلام شده از سوی ارگان مربوطه نباشد، ابتدا باید از طریق وب سایت remove bg اقدام به حذف بک گراند کنید.