پشتیبانی چاپخانا
پشتیبانی چاپخانا
محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
جلد شومیز کتاب یا جلد کاغذی یکی از محبوب ترین جلدهای موجود در صحافی محسوب می شود که قدمت آن به جنگ جهانی باز می گردد. جلد شومیز با عنوان جلد نرم نیز شناخته می شود و در حقیقت این عناوین ویژگی های جلد شومیز به حساب می آیند. اما سوال! جلد شومیز کتاب چیست؟ این جلد در بسته بندی کتاب ها مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل وزن کم، قیمت اقتصادی، جنس نرم و کاغذی بودن مورد استقبال علاقه مندان به کتاب قرار گرفته است. در ادامه این مطلب قصد داریم با جلد شومیز کتاب و هر آنچه در مورد آن باید بدانیم، آشنا شویم؛با سامانه سفارش آنلاین چاپ و طراحی "چاپخانا" همراه باشید.
همانطور که در پاراگراف قبل اشاره کردیم، جلد شومیز کتاب نوعی جلد در طراحی و چاپ کتاب است که پس از جنگ جهانی بسیار مورد توجه قرار گرفت. این جلد دارای جنس نرم و کاغذی است و به راحتی حمل می شود. همین موارد از دلایل محبوبیت جلد شومیز به حساب می آیند. امروزه جلد شومیز بسیار محبوبیت دارد و اغلب نویسندگان، نسخه های ابتدایی کتاب را با این جلد به چاپ می رسانند. اما سوال! چرا نویسندگان از جلد شومیز کتاب در چاپ اول خود استفاده می کنند؟
جلد شومیز به واسطه چسب، تمام صفحات کتاب را به بکدیگر متصل می کند. این جلد بسیار نرم، انعطاف پذیر و ارزان قیمت است. در نتیجه، سرعت چاپ را افزایش می دهد و هزینه چاپ را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد. در نتیجه، اگر فروش کتاب موفقیت آمیز نباشد، نویسندگان ضرر مالی را تا حد قابل قبولی کاهش داده اند.
هریک از جلدهای موجود در صرافی، ویژگی ها و معایب خاصی دارند. اما علت محبوبیت جلد شومیز چیست؟ این جنس از جلد کتاب به دلیل قیمت مناسب، سایز کوچک تر و حمل راحت تر محبوبیت دارد. از سوی دیگر، نقاط ضعف آن به شدت جزئی و بدون اهمیت هستند. در نتیجه، می توان جلد شومیز را به عنوان محبوب ترین جنس جلد کتاب در نظر گرفت. جلد شومیز کتاب، اولین بار در سال 1860 در چاپ کتاب مورد استفاده قرار گرفت. اما رواج آن از اواخر سال 1930 در ایالات متحده آمریکا آغاز شد. پنگوئن از جمله انتشارات معتبر و معروفی است که از این جلد کتاب در محصولات خود استفاده می کند. زیرا، جلد شومیز در میان عموم مردم بسیار محبوب است. در ادامه به برخی از ویژگی های جلد شومیز کتاب اشاره می کنیم:
همانطور که در پاسخ به سوال ” جلد شومیز کتاب چیست؟ ” اشاره کردیم، این نوع جلد بسیار نرم و لطیف است. در مقابل، جلد گالینگور از نوع سخت با گرام بالاست. در حقیقت، گرام بالا به همراه مقاومت بیشتر این جلد در برابر پارگی و آسیب های گذر زمان، تفاوت اساسی میان جلد شومیز و جلد گالینگور محسوب می شود. توجه داشته باشید که یک تفاوت عمده دیگر نیز میان این دو جنس جلد کتاب وجود دارد. جلد شومیز توسط چسب مخصوص صفحات کتاب را به یکدیگر متصل می کند. این درحالی است که جلد گالینگور این فرایند را به واسطه دوخت انجام می دهد. در نتیجه، جلد گالینگور زیباتر است و در مقابل عوامل طبیعی و غیرطبیعی مقاومت بیشتری دارد. لازم به ذکر است که قیمت نهایی جلد گالینگور در مقایسه با جلد شومیز بسیار متفاوت است و در این میان جلد شومیز صرفه اقتصادی بیشتری برای متقاضیان دارد.
پیشینه پیدایش جلد شومیز به جنگ جهانی دوم باز می گردد که در آن زمان با آتش زدن کتاب ها توسط نازی ها، متفقین کتاب هایی را برای مطالعه در اختیار سربازان خود قرار می دادند. برای حمل ساده این کتاب ها از جلدهای کاغذی استفاده می شد. جلد شومیز نیز نخستین بار توسط آمریکایی ها ابداع شده و در سال های بعد از جنگ نیز توسط انتشارات مشهور آمریکایی از آن استفاده می شد. انجمن کتابخانه های آمریکا در زمان جنگ، دست به تهیه تعداد زیادی کتاب ارزان قیمت با جلد کاغذی زد و آن ها را بین سربازان متفقین پخش کرد.
کتاب هایی که یکی از اصلی ترین خصوصیت آن ها، سبک بودن و داشتن جلد کاغذی بود و همین امر حمل و نقل آن ها را برای سربازان بسیار راحت کرده بود. پس از گذشت سال ها، کتاب هایی با جلد شومیز یا همان جلد کاغذی به تجارتی پرسود در صنعت چاپ تبدیل شد و طرفداران فراوانی پیدا کرد. خاک خوب اثر پرل باک، نخستین کتابی بود که با جلد شومیز انتشار یافت و مربوط به سال 1938 میلادی است. همینطور اولین کتاب جلد شومیز در دنیای انگلیسی زبان، در ژوئن 1860 به چاپ رسید.